• Call

    +373 69 00 00 00
  • Work Time

    to azi to maine
  • Home
  • Blog
  • Cum alegi un tutore pentru copilul tău pas cu pas.

Cum alegi un tutore pentru copilul tău pas cu pas.

Părinți

În primul rând explicați copilului dvs. de ce credeți că este nevoie de un tutore și ce face un tutore. Vorbiți despre ceea ce sperați că se va realiza cu un tutore.

1. Solicitați recomandările profesorului copilului dumneavoastră sau altor părinți. Luați în considerare intervievarea mai multor tutori cu copilul dumneavoastră. (Dacă copilul dumneavoastră face parte din proces, el / ea va fi mai deschis să accepte ajutor.)

2. Verificați acreditările tutorelui. Întrebați despre instruire, experiență și referințe. Este important ca tutorele să fie un profesor certificat sau să aibă expertiză în materia predată. Aflați dacă persoana are experiență de lucru cu elevii la nivelul clasei copilului dumneavoastră. Dacă tutorele lucrează cu un copil cu dizabilități de învățare, este esențial ca acesta să fie instruit pentru a utiliza tehnici adecvate care pot răspunde nevoilor speciale ale elevului.

3. Stabiliți obiective clare pentru îndrumare și solicitați o descriere a planului de studii. Ori de câte ori este posibil, rugați-l pe profesorul copilului dumneavoastră să participe la proiectarea acestui plan, astfel încât acesta să se alinieze cu munca școlară. Încercați să creați un parteneriat între dvs., profesorul copilului dvs. și tutore.

4. Dacă este posibil, programați orele suplimentare pentru momentele zilei în care copilul dumneavoastră este pregătit să învețe. Programul după școală este cel mai frecvent moment pentru ore sulimentare, dar acest lucru se întâmplă și atunci când elevii sunt obosiți sau distrași de alte activități. Permiteți pauze atât de necesare de rutina școlară.

5. Pentru elevii cu dizabilități de învățare, luați în considerare programarea mai multor lecții pe săptămână. Elevii cu dizabilități de învățare au adesea nevoie de practică și repetare pentru a-și însuși abilitățile. De asemenea, amintiți-vă că este nevoie de timp pentru a vedea îmbunătățiri, deci nu vă așteptați la o soluție rapidă.

6. Observați-vă copilul care lucrează cu tutorele. Sesiunea ar trebui să includă învățare practică și să fie foarte interactivă. Tutorul ar trebui să vă îndrume copilul prin predare directă și practică ghidată.

7. Solicitați rapoarte periodice atât de la tutor, cât și de la profesorul copilului dumneavoastră. Ar trebui să existe o îmbunătățire academică vizibilă în câteva luni.

 

Sugerăm următoarele sfaturi pentru selectarea unui tutore:

 

1. Trebuie să existe o relație bună între tutorele și elev. Oferiți relației șansa de a se dezvolta (aproximativ opt lecții), dar dacă nu, căutați un alt tutore.

2. Planificați orele pentru momentul în care elevul este odihnit și gata să învețe. Tutoratul este o experiență de învățare intensă și doriți să profitați de toate avantajele.

3. Stabiliți obiectivele îndrumării împreună cu tutorele. Asigurați-vă că amândoi sunteți clari dacă vă concentrați asupra activității de remediere, a subiectelor de conținut sau a modului de studiu. Rezistați tentației de a încerca să realizați prea mult.

4. Programează minimum două lecții pe săptămână. Elevii cu dizabilități de învățare au nevoie de practică și repetare pentru a-și stăpâni lecțiile și este nevoie de timp pentru a vedea îmbunătățirea.

5. Este mai bine să aveți lecții care sunt mai frecvente într-o perioadă scurtă decât să răspândiți același număr de lecții pe o perioadă mai lungă, deoarece elevul va face progrese lente și va deveni mai descurajat.

6. Aranjați să discutați periodic cu tutorele pentru a monitoriza progresul, atunci când copilul nu este prezent.

7. Rugați profesorul elevului să discute cu tutorele. Profesorii se simt liniștiți să știe că cineva ajută un elev și lucrează spre obiective comune.

8. Spuneți copilului dvs. de ce primește îndrumare și ce sperați să realizați, astfel încât să se simtă mai plin de speranță decât descurajat.

 

Când are nevoie un copil de un tutore?

Există multe motive diferite pentru care copiii primesc îndrumare. Următoarele sunt printre motive:

1. Mulți elevi nu au stăpânit abilitățile de bază care trebuie reînvățate.

2. Unii au o dizabilitate de învățare, ceea ce reprezintă provocări pentru stăpânirea informațiilor și încetinește progresul în școală.

3. Alții au abilități organizatorice slabe, ceea ce duce la dificultăți în menținerea programului în studierea și finalizarea sarcinilor.

4. Unii elevi au probleme medicale, sociale, emoționale, comportamentale și / sau familiale.

Oricare ar fi motivul, tutorii pot consolida atât materiile predate în școală, cât și învăța elevii cum să lucreze independent. Elevii devin adesea mai încrezători în sine după ce au lucrat cu un tutore.