• Call

    +373 69 00 00 00
  • Work Time

    to azi to maine
  • Home
  • Blog
  • 6 sfaturi pentru tutori despre cum să își îmbunătățească orele online

6 sfaturi pentru tutori despre cum să își îmbunătățească orele online

Profesori

A fi un tutore online este o mare vocație. Combinați îndrumarea elevilor să-și atingă adevăratul potențial, în timp ce oferă simultan un stil de viață mai flexibil, permițându-vă să lucrați de acasă și la timpul pe care îl alegeți. Cu toate acestea, lansarea unei cariere de succes în tutoring online nu este atât de ușoară pe cât ar părea.

Tutoratul online necesită atât pregătire, cât și dedicare: cu alte cuvinte, solicită un nivel ridicat de profesionalism. Dacă doriți să lucrați de acasă la ore suplimentare online, amintiți-vă aceste șase sfaturi despre cum să deveniți un tutore online de succes.

 

1. Fii profesionist

Este important să înțelegeți că, deși aceasta este o treabă făcută din confortul casei dvs., aceasta necesită totuși cel mai înalt comportament profesional. Un sfat ușor pentru a te simți mai profesionist este să te îmbraci ca și cum ai îndruma elevii la propria lor casă. Hainele nu servesc doar pentru a face impresie elevului tău sau părinților lor, dar îți țin și atitudinea sub control.

În mod similar, asigurați-vă că aveți o parte dintr-o cameră pe care o utilizați strict pentru muncă, astfel încât să nu asociați locul cu timpul liber. Spațiul poate fi la fel de mic pe cât doriți, dar trebuie să poată păstra toate materialele pe care le veți folosi pentru cursuri. Cărțile de referință din apropiere ar putea fi utile, deși nu le veți folosi în mod regulat. Ideea generală nu este să pierdeți timpul studenților dvs. încercând să găsiți materialele necesare sau o carte care este „sigur undeva pe aici”. În cele din urmă, asigurați-vă că conexiunea la internet este stabilă - acum el este cel mai important instrument al dvs.

 

2. Pregătiți material suplimentar

Când un părinte vă contactează, întrebați de ce tip de ajutor au nevoie. Mulți elevi își vor aduce propriile teme, manuale și alte materiale la școlarizare, dar asigurați-vă întotdeauna că aveți material suplimentar pentru a-i preda ceva suplimentar, în cazul în care materialul lor este insuficient. Doriți să vă asigurați că puteți utiliza intervalul de timp pe care l-au rezervat cu ceva mai mult decât glume și conversații.

Rezervați-vă timp și pregătiți singur materiale. Încercați să vă gândiți la ce v-a atras atenția atunci când ați început să învățați despre subiect și dați exercițiilor dvs. o întorsătură distractivă. Cu cât elevii tăi se distrează cu materialul, cu atât le vor plăcea mai mult cursurile.

3. Faceți orele personalizate și interactive

Aceasta este de fapt o continuare a punctului anterior. Când vă planificați cursurile, asigurați-vă că fiecare oră predată este adaptată nevoilor specifice ale fiecărui elev. Fiecare elev are propriul său stil de învățare și depinde de dvs. să îl apreciați și să îl încurajați. Totuși, un lucru care ar trebui să fie comun tuturor sesiunilor este ca acestea trebuie să fie interactive.

Permiteți elevului să participe activ atât făcând exerciții, cât și punând întrebări în timp ce îi îndrumați și acordați o atenție deplină la ceea ce face. Este important să rețineți că, pentru acest tip de interacțiune dintre elevi și tutori, trebuie să fiți un expert în materia dvs. Nu instruiți subiectele cu care nu vă simțiți confortabil și în care nu puteți răspunde la întrebările îngenioase ale elevilor.

 

4. Folosiți limbajul expresiv al corpului

Când aveți un skype cu prietenii, este foarte ușor să vă întindeți pe scaun și să răspundeți la întrebările pe care vi le pun. În cadrul instruirii profesionale, acest lucru este inacceptabil. Limbajul corpului tău joacă un rol imens în angajarea elevilor cu materialul.

Ține-ți ochii concentrați asupra elevului și nu asupra mediului înconjurător. Păstrați-vă poziția dreaptă și corpul animat (pe cât posibil în aceste condiții). Dacă păreți plictisit, se vor bloca și ei. Vă puteți aștepta la atât de mult interes pentru material pe cât îl arătați.

 

5. Fii disponibil

Odată ce ai o bază de studenți interesați să primească îndrumare regulată, asigură-te că ești disponibil la momentele în care au cel mai mult ajutor. În multe cazuri, acestea vor fi la ore mai târziu noaptea când studiază pentru un examen sau își termină sarcinile. S-ar putea să aveți și studenți din diferite fusuri orare.

 

Respectați-vă propriul timp, dar rețineți că elevii au modul lor de funcționare și că cei mai buni tutori se adaptează la ceasul biologic al elevilor lor.

 

6. Începeți de la lucruri mici, apoi avansați

Chiar dacă îndrumarea online ar putea părea o lecție rapidă, nu rezervați imediat 10 predări pe zi. Începeți cu un număr mic, astfel încât să aveți suficient timp să vă pregătiți. La început, s-ar putea să dureze mai mult decât credeai, dar nu te descuraja. Devine mai ușor cu timpul.

 

Cu aceste șase mici sfaturi, construirea unei cariere de succes ca tutor online ar trebui să fie un obiectiv realist. Cea mai importantă idee pentru a ieși din asta este să păstrezi o atitudine profesională față de îndrumarea online. Dar nu uitați să aduceți și ceva propriu în munca voastră, pentru că asta vă va distinge, chiar și în grupul celor mai buni.